Welcome to our forum!

Do you want to become a member of our community? Join our forums now!

Register
 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Discussion in 'Others' started by koolmees71, Feb 2, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. koolmees71 Best ex-admin ever Staff Member Best ex-admin ever

  Offline
  Joined:
  Oct 14, 2012
  Messages:
  1,443
  Clash of Clans (COC) heeft al een tijdje een clan met de naam 'DRCnetwork'. We zijn een clan die Clan wars speelt. Je bent altijd welkom, maar het is wel handig om de tips en regels die hier onder staan eerst goed door te nemen.

  We beginnen elke maandag en vrijdag rond 20:00 met de clanwar.

  Onze regels

  1. Als je meedoet met een clanwar (zie onder) dan moet je ook twee keer aanvallen. Je wordt gekickt als je dit niet doet. Wil je wel in de clan blijven maar niet aanvallen? Er is nu een nieuwe update:

  Daarmee kun je aangeven of je mee wilt doen aan een CW of niet. Geef dit voor de cw aan of ga net uit de clanwar voor het begin (vraag bij twijfel even een (co)leider). Je kunt dan terugkomen als we begonnen zijn. De (co)leiders bepalen wie er uiteindelijk mee doen.
  2. Als er geen clanwar is mag je geen troepen vragen die hoger zijn dan je eigen level. Anderen mogen die wel geven natuurlijk. Als er clanwar is mag je alleen troepen geven waar om gevraagd wordt.
  3. Je ratio van doneren en krijgen moet niet teveel onder de 1:3 komen. Als het eronder komt, dan riskeer je een kick. Zorg er dus voor dat je ook geeft aan anderen buiten de cw om.
  4. De CW troepen in de cc ter verdediging worden door de hogere ranks gegeven. Dus niets onder level 5.
  5. Mensen die gekickt zijn moeten een conversatie op het DRC forum aanmaken met de (co)leiders. Die bepalen of en wanneer je terug mag. Mensen mogen dus alleen worden toegelaten als het is goedgekeurd.
  6. Seagull heeft altijd gelijk.

  Maar eerst een paar termen en afkortingen:
  Cw = clanwar (zie onder)
  Cc = clan castle = het kasteel waarin je door clangenoten troepen kunt stoppen als verdediging of aanval
  Th= townhall = je stadhuis
  Rushen = het zo snel mogelijk upgraden van je th
  Maxen = het upgraden van alles in je dorp tot je je th moet upgrade nom verder te komen.

  Clanwar:

  Clanwar is een oorlog tussen jouw clan en een andere clan. De tegenstanders zijn vaak even goed qua stadhuis level. Dat wil zeggen dat een tegenstander wordt uitgekozen door COC die gemiddeld even goed is. Als wij meer goede mensen hebben speen we tegen betere tegenstanders.

  Wij doen twee keer een clan war per week (ma-vr). Als een cw start is er eerst een voorbereiding van 24h. In die tijd kun je kijken wie je aanvalt (zo hoog mogelijk, beste strategie voor de clan is je eigen nr). Daar kun je je troepen op trainen en cc troepen vragen aan je clan genoten. Alleen tijdens een cw mag je hogere troepen vragen dan je zelf hebt. Val niet te snel aan en vraag gerust andere clangenoten hoe je het beste iemand aan moet vallen.

  Na 24 uur voorbereiding begint het aanvallen. Het beste is zo snel mogelijk 1 keer aan te vallen, vooral de mensen met lage th level. Dan is het wachten tot zo veel mogelijk mensen hebben aangevallen zodat alle tegenstanders 1 keer zijn aangevallen. Dan is het in de tweede ronde zaak om zoveel mogelijk sterren erbij te krijgen. Dat doen we door de overige sterren zo goed mogelijk te verdelen over de spelers. Dus ook de tweede keer zo hoog mogelijk aanvallen. Er zijn per slot van rekening al minder tegenstanders over die nog sterren te verdelen hebben. Ook hier geldt: eerst de lage levels aanvallen dan de hogere.

  Je clan wint een clanwar als je na 24 uur meer sterren hebt dan de tegenstander. Je hebt per persoon 2 mogelijkheden een ander aan te vallen. Aangezien het om de sterren gaat is het belangrijk om een goede strategie te hebben als clan. Als onze clan niet wint, krijg je geen of in iedere geval veel minder buit.

  Het is dus verstandig om zo hoog mogelijk te beginnen, zodat er aan het eind van de clanwar niet alleen maar sterkere tegenstanders over zijn die alleen door lagere van je eigen clan kunnen worden aangevallen.


  Verdediging:

  Bij Clanwar is een goede verdediging er handig. Je kan hier geen goud en elixer verliezen, dus hou je goudkluizen en elixertanken maar buiten je muren en zorg ervoor dat jouw kanonnen, boogschuttertorens etc better beschermt zijn. Op deze site zijn paar goede bases van level 4 t/m 8: http://www.clashofclansguidehq.com/base-layouts/ .

  Aanval:

  Je aanval strategie is ook erg handig bij Clanwar.
  Waar je in het begin erg op moet passen zijn de 'Clancastle troops', dit zijn troepen die mee verdedigen als iemand aanvalt. Het is daarom ook handig om daar eerst veel tijd aan te besteden en ze ook dood te maken. Bij level 1 t/m 8 kan het lastig zijn om ze te doden, omdat ze vaak een hogere level hebben dan jouw troepen. Een strategie om ze te doden: zet 1 troep (barbaar/boogschutter) vlakbij de clancastle wacht tot ze er allemaal uit zijn en zet daarna een troop in een hoek dat onbeschermd is, zodra de Clancastle troops daar zijn dood je ze. Als je een beginner bent en je stadhuis is tussen de level 4 t/m 6 zijn 20 boogschutters genoeg, zet ze wel wat uit elkaar, het beste in een cirkel, anders is er kans dat ze allemaal worden dood geschoten door een tovenaar. Je kunt ook altijd een minion of wizard vragen aan je clangenoten. Die zijn vooral effectief als de tegenstander een strijder heeft.

  Nadat je dat gedaan hebt kan je het beste kijken of er gebouwen onbeschermd zijn waardoor je meer kans krijgt op minstens 50%. Daarna kan je jouw strategie uitvoeren, van stadhuis 4 t/m 7 kan je het beste paar reuzen gebruiken (let op de mortieren van de tegenstanders), twee tot 4 muurbrekers en voor de rest boogschutters (en eventueel barbaren), een healer is bij deze strategie ook handig, je kan altijd om troepen vragen als je die nog niet kan maken (maar pas op de airdefense van de tegenstander die moet eerst kapot zijn voor je de healer inzet). Als je een hogere stadhuis level hebt begin je zelf wat beter te worden met strategieën en zul je zelf een nieuwe bedenken.
  Bekijk andere aanvallen van hogere clanleden en discussieer gezellig mee over de strategie.

  Denk erom: van elke aanval kunnen we leren.

  Nog een paar dingen:

  - Nooit gaan rushen, als je dat wel doet heeft niet nare gevolgen op jou en jouw clan. Je tegenstanders kunnen bijvoorbeeld bij clanwars veel beter zijn dan jij omdat die een dorp heeft die veel betere kannonen etc heeft.
  - Bewaar je edelstenen. Je edelstenen kan je goed gebruiken, niet om een gebouw sneller te laten upgrade maar om bouwvakkers te kopen.
  - hou het gezellig

  Groeten en have fun,

  @angeloH datwerkboy in COC
  Koolmees71

  STAFF op COC:
  leider @ADEdge - ADEdge
  co-leider @TheGooseBumpers - erik
  co-leider @koolmees71 - burrun1406
  co-leider @JelleDRC - Seagull
  co-leider @nobody4life

  PS heb je aanvullingen laat het even weten via een conversatie, dan passen we het aan.
   
  #1
  • Like x 9
  • Agree x 1
  • Winner x 1
  • Useful x 1
  • Creative x 1
Thread Status:
Not open for further replies.