Welcome to our forum!

Do you want to become a member of our community? Join our forums now!

Register
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Discussion in 'Others' started by Brammes, Mar 12, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Brammes Guest

    Online
    hoi, ik heb de laatste tijd problemen met mijn pc.
    hij loopt zomaar vast tijdens games (league of legends/mc (met shaders) )
    ik draai de game op de laagste instellingen mogelijk, en nog als ik zelfs skype en alle andere progammas afsluit krijg ik een hangend beeld ik reageert me pc niet meer.
    ik ben dan genoodzaakt om de aan/uit knop in te duwen en na 10 seconden start me pc dan weer op.

    Ik vindt dit erg irritant, ik heb ook al een wat oudere pc dus ik zou graag willen weten van jullie: wat kan ik het beste kopen om weer fatsoenlijk te kunnen gamen?
    ligt het aan de RAM? ik wil misschien 8 of 16 gb aanschaffen maar lukt dat i.v.m moederboard ect.?

    op http://www.systemrequirementslab.com/my-computer-details

    kwam hetvolgende uit:

    Processor AMD Phenom(tm) II X4 820 Processor
    Manufacturer AMD
    Speed 2.8 GHz
    Number of Cores 4
    CPU ID 178BFBFF00100F42
    Family 10
    Model 04
    Stepping 2
    Revision
    Video Card 1 ATI Radeon HD 4350
    Manufacturer ATI
    Chipset ATI Radeon HD 4350
    Dedicated Memory 512 MB
    Total Memory 2.1 GB
    Pixel Shader Version 4.1
    Vertex Shader Version 4.1
    Hardware T & L Yes
    Vendor ID 1002
    Device ID 954F
    Plug and Play ID VEN_1002&DEV_954F&SUBSYS_E990174B&REV_00
    Driver Version 8.632.0.0
    Video Card 2 ATI Radeon 3000 Graphics
    Manufacturer ATI
    Chipset ATI Radeon 3000 Graphics
    Dedicated Memory 256 MB
    Total Memory 1.9 GB
    Pixel Shader Version 4.0
    Vertex Shader Version 4.0
    Hardware T & L Yes
    Vendor ID 1002
    Device ID 9616
    Plug and Play ID VEN_1002&DEV_9616&SUBSYS_024F1025&REV_00
    Driver Version 8.632.0.0
    Memory 3.8 GB
    Operating System Microsoft Windows 7 Home Premium Edition (build 7600), 64-bit
    Service Pack 0
    Size 64 Bit
    Edition Home Premium
    Version 6.1.7600
    Locale 0413
    BIOS Default System BIOS
    Version American Megatrends Inc. P03-A1
    Manufacturer American Megatrends Inc.
    Date 04/06/09
    Display Maximum Resolution 1600 x 900
    Sound Device 1 ATI High Definition Audio Device
    Driver Version 5.0.7000.4
    Sound Device 2 Realtek High Definition Audio
    Driver Version 6.0.1.5942
    Sound Device 3 Logitech USB Headset
    Driver Version 6.1.7600.16385
    DVD HL-DT-ST DVDRAM GH41N ATA Device
    CD HL-DT-ST DVDRAM GH41N ATA Device
    Drive 1
    Size 226.7 GB
    Free 217.7 GB
    Drive 2
    Size 226.0 GB
    Free 113.4 GB
    Browsers
    Internet Explorer 8.0.7600.16385
    Chrome
    Firefox
    Safari
    Software
    Java 10.40.2
    Flash 10.0.32.18
    DirectX 11.0
    .NET 3.5.30729.4926
    QuickTime
    Adobe PDF Reader 9.1.0.163





    alvast bedankt!
    @Wadu436 volgensmij weet jij meer van dit soort zaken af??
     
    #1
  2. [Swag]Pascalyo Woodcutter DRC Player

    Offline
    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    16
    Processor vervangen door een intel core i5 hasswell
    En je graphics card door een Nvidia EVGA GeForce GTX 750Ti
    Je motherbord upgraden
    En misschien je ram upgraden naar 16GB
    Je kan ook je windows upgraden naar windows 8.1 omdat je bij windows 8.1 compactere codes hebt die de computer sneller kan lezen.
     
    #2
  3. Epic_Fuse Nether Explorer DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Sep 29, 2012
    Messages:
    997
    Ik denk niet dat brammes zoveel wilt uit besteden aan een simpele upgrade..
    Van dit hierboven kan je bijna een nieuwe pc kopen..
     
    #3
  4. Wadu437 Stronghold Scavenger DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    3,584
    i5 is voor niks nodig, waarom zou je je motherboard upgraden, ram heeft hij genoeg, en f*ck windows 8 (zelfs 8.1)
    volgens mij ligt dit gewoon aan zijn settings, en heeft hij hetzelfde probleem als ik had (maar dan ati versie)
    Dat is dat de computer Lol en MC op de 2de videokaart met 256mb zet. Lol heeft 512 mb nodig (evenveel als zijn andere kaart). Gewoon mc werkt perfect zo, maar shadermc heeft meer nodig.

    Wat epic fuse zegt vat wat hierboven staat samen qua geldkosten
     
    #4
    • Like Like x 1
  5. thommy_99 Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1,215
    eum, windows 8 hater ben jij, ik gebruik enkel mijn bureaublad en heb echt geen last van windows 8. geef me 3 fatsoenlijke redenen waarom windows 8 brol is (dus niks tegen het display want je kan je bureaublad ook gewoon houden)
     
    #5
  6. Brammes Guest

    Online
    bedankt voor jullie reacties, Kijk. ik vraag me af waardoor ik constant vastloop
    Het is irritant en ik wil kijken of ik er met een upgrade vanaf kom. ik denk zelf dat het aan ram ligt.
    (even heel n00b: ik ga naar bureaublad en rechtermuisknop --> gagets en ik sleep de processorcontrole naar me bureablad.
    als ik alleen skype en google chrome heb open staan staat me processorgebruik op 11% en me ram gebruik op 41%)
    enorm veel dus, met mc stijgt het al gauw naar 75% en lol zit hij op 80-90% te branden.
    (dan heb ik wel skype en andere progammas gesloten
     
    #6
  7. wpinda Diamond Miner DRC Player

    Offline
    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    665
    1. er bestaat geen duidelijke lijst met programma's
    2. al die muizen op laptops buggen verschrikkelijk
    3. de echte windows8 modus ga je toch nooit gebruiken
     
    #7
    • Like Like x 1
  8. Brammes Guest

    Online
    ff on topic, ga die discussie over windows 7 vs windows 8 vs apple maar ergens anders voeren!
     
    #8
  9. [Swag]Pascalyo Woodcutter DRC Player

    Offline
    Joined:
    Nov 16, 2013
    Messages:
    16
    Even een ding een intel core I5 is gemaakt voor gaming een intel core I7 voor fast rendering
     
    #9
  10. Brammes Guest

    Online
    en ik heb nu?
     
    #10
  11. altin0492 Nether Explorer DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    1,248
    Niet op hem letten.
    Klein vraagje, gebruikt LOL of MC wel je de krachtige videokaart ?
    Want bij is het zo (ik heb nvidia) dat ik bepaalde programma's op Krachtige video kaart zet dan heb ik al veel meer fps.
    @Wadu436 weet denk ik hier meer van over AMD ik niet helaas :P
     
    #11
  12. Brammes Guest

    Online
    Leg eens uit hoe ik dat kan controleren?

    edit: dus me ram en videokaart zijn slecht?
     
    #12
  13. ADEdge Lapis Lazuli Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    May 9, 2013
    Messages:
    626
    Hoi Bram,

    Als ik zo naar je computer specificaties zie heb je niet een goede videokaart die games (bijv. LOL) high of mid te spelen. qua RAM heb je net niet genoeg je kan 8 GB kopen maar kijk wel op wat voor soort type RAM je hebt oude PC's hebben vaak DDR2. Ik kan het hier niet zien maar vaak staat het op je RAM.
    Ten slotte qua processor kan ik niks zeggen want ik snap niks in AMD. Maar ik kan wel zeggen dat ie een hoge GMz heeft wardoor je processor snel rekent ( oftewel hij is niet goed maar ook niet slecht).

    Een tip: Op deze site kan je van te voren zien welke onderdelen ( oftewel componenten) geschikt is voor de game die je speelt.
    Als je meer informatie wilt je hebt me op skype ;p.

    Bai,
     
    #13
  14. altin0492 Nether Explorer DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    1,248
    Laat ik het zo zeggen.
    Ik heb intel HD4000 videokaart, dat is een standaard videokaart
    En ik heb een Nvidia 720m Denk ik dat is een duurdere videokaart.

    Ik bedoel hiermee dat wellicht jouw spellen draaien op je standaard videokaart.
    Je spellen gebruiken niet jouw dure videokaart.
    Dat is wat ik denk

    EDIT: Zoek je AMD panel/configuratiescherm op (meestal rechtermuisklik op je desktop) en zoek naar 3D instellingen.
    Zeg dat ze MC/LOL om krachtige processor moeten zetten of iets dergelijks.
    Dan heb je alles op max FPS > als je ook in game low settings gebruikt.

    Is het al op krachtige processor ?
    Dan raad ik je aan om een nieuwere PC aan te schaffen voor een betere GameExperience
     
    #14
  15. IxDOPExI Nether Explorer DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    807
    Voordat je alles gaat vervangen zijn hier wat tips:
    1. Ik zie dat je onboard vga chip (onboard video kaart) aanstaat zet die uit, op google staat wel hoe.
    2. Controleer energie besparing zet die op hoge prestaties.
    3. Als je een gevorderde gebruiker bent probeer dan je bios te updaten, maar weet wel als dat fout gaat doet je hele moederbord niks meer!!!
    4. Probeer bij "msconfig" onnodige opstart programma's en services uit te zetten dat scheelt ram+cpu gebruik en tevens start de pc dan sneller op.
    5. Gooi "Wise Care" over je pc heen dit verwijderd onnodige bestanden en andere rotzooi.
    6. Check of er stof aanwezig is in je systeem indien nodig even met een compressor blazen, NOOIT zelf blazen ivm vocht.

    Hopelijk helpt jou dit :D

    ps. ik zag in verschillende reacties probeer een i5 bla bla.... dit is niet mogelijk hij heeft een amd socket intel gebruikt andere :p
     
    Last edited: Mar 13, 2014
    #15
    • Like Like x 2
  16. Wadu437 Stronghold Scavenger DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    3,584
    wpinda vat het allemaal samen.
    + mijn pa heeft 2 keer windows 8 en programmas helemaal opnieuw moeten installeren, en slechte integratie van alles dat niet uit de windows store komt. Enige voordeel is de snelle opstarttijd, maar dat komt wss door de SSD van me pa

    Dat is wat ik ook zei, maar dan op een andere manier.
    Ik heb ook nVidia, maar ik vind wel iets in teamviewer.

    Zijn videokaart is net goed genoeg voor Lol en shadermc op lage res enzo.
    8GB ram is nog niet nodig, aangezien moderne games nog maar 2GB gebruiken.
    De processor is sneller dan de mijne (ik heb 2.4 ghz dual hij 2.8ghz dual) en ik draai lol en shadermc perfect ermee, dus processor is niet echt probleem

    Geen probleem ermee, gewoon foute settings.

    Ongeveer zoiets maar ik zal wel is kijke in teamviewer, en desnoods googlen :p

    Ff een voorbeld voor brammes.

    Brammes, je hebt 2 kaarten, 1tje van 256 mb en 1tje van 512mb
    standaard zet je pc enzo gewoonlijk alle programmas op de 256mb, maar lol heeft minstens 512mb nodig, daarom crasht het. shadermc heeft dezelfde reden.

    voor de rest is het wat altin zegt.
     
    #16
  17. altin0492 Nether Explorer DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    1,248
    Ik gebruik CCleaner.
    Tip van mij > Maak je pc van binnen schoon om het half jaar :>
     
    #17
  18. thommy_99 Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1,215
    1. ok
    2. mijn pc bugt niet en is windows 8+ je kan ook gewoon een game muis kopen
    3. windows music is gratis en goed, voor de rest is het best handig als je een kleine melding krijgt rechtsboven in je scherm die je game niet verstoort van een email. zo volg ik het forum terwijl ik op drc zit+die modus moet je niet gebruiken dus haat hem niet
     
    #18
  19. Wadu437 Stronghold Scavenger DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    3,584
    2. jou pc is niet elke pc.
    3. Spotify is gratis en beter.

    + Windows 8 was net zoals windows vista een flop, heel de bedrijfswereld blijft op 7, in windows 8 professional zit er zelfs een feature om te downgraden! En het beste game platform blijft windows xp, maar dat word niet meer ondersteund door microsoft en heeft geen 64 bit, en de 2de in ranklijst (win7) is dus momenteel de beste voor elke gamer.
     
    Last edited: Mar 13, 2014
    #19
  20. Brammes Guest

    Online
    Ok wanneer ben je online wadu? Dan kan je ff kijke

    edit: @Wadu436 kwam er niet uit. Bij nivida ging het makkelijker..

    iemand anders nog?
     
    Last edited by a moderator: Mar 13, 2014
    #20
Thread Status:
Not open for further replies.