Welcome to our forum!

Do you want to become a member of our community? Join our forums now!

Register
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Discussion in 'Others' started by topvennie, Aug 9, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. topvennie Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Sep 7, 2014
    Messages:
    217
    Ik ben laats upgedate naar Windows 10 en vanaf dan startte problemen:
    1) Mijn minecraft crasht altijd, al vanaf dat ik bij het 'begin scherm' op play klik.
    In mijn crash report stond er iets van mods dus heb ik al mijn mods eruit gehaald en het opnieuw geprobeerd maar dan crashte hij ook, maar deze keer met een totaal andere crash report
    2) Sinds ik Windows 10 heb lag ik super hard op een andere spel: Reign of Kings zelf een server joinen lukt niet meer
    3) Ik weet dat het mogelijk is om terug naar Windows 8.1 te gaan maar nu vraag ik mij af of je daarna weer gratis naar Windows 10 kunt gaan.
    4) Ik kan mijn beeldscherm niet over heel mijn scherm 'verspreiden' nochtans staat hij momenteel op het grootst: 1920*1080 komt dit door Windows 10 want bij Windows 8.1 had ik hier geen last van.
     
    #1
  2. creepysins Hunter DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Jun 2, 2013
    Messages:
    27
    Ik heb ook windows 10 geïnstalleerd en ik heb er geen problemen mee... Mss heb je opeens een virus gedownload zonder je het beseft?
     
    #2
  3. topvennie Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Sep 7, 2014
    Messages:
    217
    Mijn papa had al voor mij windows 10 gedownload en bij hem waren er ook geen problemen (minecraft problemen weet ik niet want hij speelt het niet) maar ik zou niet weten hoe ik een virus heb gedownload, ik heb windows 10 pas een dag of 2 en ik sinds dien alleen nog maar dingen zitten opzoeken hoe ik het kan veranderen.
     
    #3
  4. creepysins Hunter DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Jun 2, 2013
    Messages:
    27
    ik weet niet waaraan het ligt... weet ook niet of je het kan terug veranderen naar windows 8
     
    #4
  5. willig00 Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    172
    Je kan het terug veranderen naar wkndowns 8
     
    #5
  6. JelleDRC Server Owner Staff Member Server Owner

    Offline
    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    4,833
    Post eens je crash errors...

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
    #6
  7. thommy_99 Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1,215
    Misschien een probleem met je videodrivers? Dat hadden sommige mensen ook...
    De drivers nog eens opnieuw installeren kan helpen.
     
    #7
    • Agree Agree x 1
  8. bart213 Redstone Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Dec 22, 2012
    Messages:
    290
    ik zeg terug naar windows 8.1 dit heb ik ook gedaan.
    en je problemen zijn gelijk verholpen
    --- This message was merged, Aug 9, 2015 ---
    dit is mogelijk je kunt altijd nog naar windows 10 terug als je dat wilt
     
    #8
  9. KleineAap Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Sep 15, 2014
    Messages:
    241
    Neem dan ook geen windows 10... :rolleyes:
     
    #9
  10. topvennie Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Sep 7, 2014
    Messages:
    217
    ---- Minecraft Crash Report ----
    // Would you like a cupcake?

    Time: 9/08/15 19:43
    Description: Initializing game

    org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:252)
    at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
    at bsu.am(SourceFile:523)
    at bsu.aj(SourceFile:352)
    at bsu.a(SourceFile:299)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:120)


    A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
    ---------------------------------------------------------------------------------------

    -- Head --
    Stacktrace:
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:252)
    at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
    at bsu.am(SourceFile:523)
    at bsu.aj(SourceFile:352)

    -- Initialization --
    Details:
    Stacktrace:
    at bsu.a(SourceFile:299)
    at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:120)

    -- System Details --
    Details:
    Minecraft Version: 1.8
    Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0
    Java Version: 1.8.0_25, Oracle Corporation
    Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
    Memory: 66311904 bytes (63 MB) / 159326208 bytes (151 MB) up to 1060372480 bytes (1011 MB)
    JVM Flags: 6 total; -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M
    IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
    Launched Version: 1.8
    LWJGL: 2.9.1
    OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
    GL Caps:
    Using VBOs: Yes
    Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
    Type: Client (map_client.txt)
    Resource Packs: [Clouds-Pack.zip]
    Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
    Profiler Position: N/A (disabled)

    @thommy_99 ik weet echt weinig van computers, ik weet wel wat een videokaart is maar waar kan ik die vinden?

    @bart213 is het dan nog gratis? Want ik ben echt niet van plan om geld te betalen voor windows 10.

    Ik heb gekeken naar mijn beeldscherm en die is ook 1920*1080 -dezeflde resolutie waarop mijn beeldscherm staat, maar toch vult het nog niet mijn hele scherm-
     
    #10
  11. ItzJeBoyStijn Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Jan 23, 2014
    Messages:
    1,102
    Tweede regel: "Would you like a cupcake?"
    Ofcourse! I like cupcakes :p

    Voor de rest: Ik snap er niks van, danku danku :-)
     
    #11
  12. willig00 Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 5, 2015
    Messages:
    172
    @topvennie wat bedoel je met waar kan ik die vinden? Als je jouw videokaart wilt weten moet je gewoon je computer googlen, en dan bij specs je videokaart/grafischr kaaart opzoeken.
    Dus: hoe heet je pc?
    Het kan namelijk dat je videokaartdriver ''outdated'' is
    Je kan hem dan updaten op een progranna alleen dan moet je wel je videokaart weten
    Edit: het kan ook zo:
    1. Open Schermresolutie door achtereenvolgens te klikken op de knop Start[​IMG],Configuratiescherm en vervolgens opBeeldschermresolutie aanpassen onderVormgeving en persoonlijke instellingen.
    2. Klik op Geavanceerde instellingen en klik vervolgens op het tabblad Adapter.

      Hier kunt u details weergeven over de videokaart, waaronder het type videokaart van de computer.
     
    Last edited: Aug 9, 2015
    #12
  13. topvennie Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Sep 7, 2014
    Messages:
    217
    Hetgene waar jij nu uitleg over gaf was precies wat ik bedoelde met 'waar kan ik het vinden'
    Bedankt
     
    #13
  14. TrollByte Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    168
    Doe even het volgende:
    Druk op Windows + R, typ dan dxdiag.
    Als er staat Wilt u controleren of uw stuurprogrammas digitaal zijn ondertekend, klik dan op nee.
    Ga dan naar het tabblad Beeldscherm.
    Maak een screenshot van dat tabblad EN het tabblad Systeem door op Windowstoets+Print Screen te drukken. (mijn laptop heeft geen "echte" printscreen toets, ik moet op Fn drukken en de Insert knop, daaronder staat in t blauw Prt Sc, dus dan moet ik op Windows+Fn+Insert drukken)
    Ga dan naar de bibliotheek Afbeeldingen, ga dan naar schermopnamen. Daar zie je een bestandje genaamd Schermopname ([nummer)). Upload de foto met het hoogste nummer even hiernaartoe.
    Mocht dat nier lukken kan ik ook eventjes je PC dmv teamviewer overnemen


    Ik raad het niet per se af om Windows 8(.1) te gebruiken, maar bedenk je wel dat dit probleem heel simpel op te lossen is. Bij elke Windows versie wordt het besturingssysteem net wat getweaked (vergelijk Windows 7 eens met Windows 10, you shall be astonished), en nieuwe functies, en natuurlijk wordt het besturingssysteem actiever geupdate.
     
    #14
    • Agree Agree x 1
  15. ardie Newbie DRC Player

    Offline
    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    1
    ik heb het zelfde probleem sinds vandaag.
     
    #15
  16. topvennie Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Sep 7, 2014
    Messages:
    217
     

    Attached Files:

    #16
  17. TheMarten123 Lapis Lazuli Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Aug 31, 2013
    Messages:
    687
    Gelezen dat je voor Windows 10 een andere launcher moet hebben, miss zit daar het probleem. Sorry als dit al gezegt is. En anders bij mc even mapje verplaatsen en mc nieuwe laten genereren? Over dat 2 e ben ik niet 100% zeker
     
    #17
    • Agree Agree x 1
  18. Laurens/TheEmeraldChickn Diamond Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Dec 26, 2013
    Messages:
    862
    Weet iemand hoeveel ruimte je nodig hebt voor Windows 10?
     
    #18
  19. svenssonsaab Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Nov 22, 2013
    Messages:
    211
    3GB.
     
    #19
  20. TrollByte Gold Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    168
    Ik zie dat Windows een "basis" driver heeft geinstalleerd. Deze driver spreekt op een heel hoog niveau je videokaart aan, zodat DirectX (of OpenGL, etc) niet werken. Dit is wat ik je aanraad:
    1. Druk op Windows+R
    2. Typ in: devmgmt.msc
    3. Ga naar beeldschermadapters.
    4. Staan hier je graphische kaarten? Maak er dan even een screenshot van zoals eerer uitgelegd.
    5. Staan ze daar niet? Dan zou ik graag even van je willen weten welk merk video kaart je hebt (AMD of Nvidia), meestal hebben die fabrikanten een automatische driver installer.
    6. upload de screenshot natuurlijk
     
    #20
Thread Status:
Not open for further replies.