Welcome to our forum!

Do you want to become a member of our community? Join our forums now!

Register
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Discussion in 'Others' started by jlrens, Dec 11, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jlrens Redstone Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    333
    Hoi,

    Ik heb een vrij nieuwe imac. 12gb ram werkgeheugen dus je zou zeggen alles gaat rete snel.
    Super soepel speel ik op elke server die er maar is maar vaak over de 200 fps.

    Ga ik dan single player spelen op dezelfde imac gaat het mis.
    Dan red ik net aan 30 fps, heb veel drops/lag en duurt het minuten lang voor een nieuwe wereld is gestart.
    Ik heb ook al 3gb ram aan mn MC toegewezen, maar dat helpt niet.

    Wanneer ik ''activiteiten weergave'' open zie ik dat MC soms wel 200% van mijn CPU vraagt...
    Wat gaat hier fout? Kan iemand me dat uitleggen...
     
    #1
  2. Airwin_ Server Moderator Staff Member Server Moderator

    Offline
    Joined:
    Jun 7, 2013
    Messages:
    1,169
    LOL
    .
    @Wadu436
     
    #2
    • Like Like x 1
  3. Wadu437 Stronghold Scavenger DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    3,584
    Ten eerste, hoe dafuq kan je pc 200% CPU gebruiken? Dit zou waarschijnlijk een zwart gat openen in de ruimte tijd lol.
    En nu je echte antwoord: Je hebt weinig fps op singleplayer omdat je CPU je GPU bottleneckt. Aka, je CPU is te zwak waardoor je GPU niet volledig kan gaan. Dit gebeurt niet op Multiplayer omdat daar je cpu geen wereld moet creeren, berekenen waar alle AI naartoe gaat, etc. Maar op singleplayer draait die server wel op je pc. Je kan proberen Optifine te installeren en Fast Math op te zetten, en wat aanpassingen te doen aan chunk loading. Veel geluk! Als je hulp nodig hebt, vraag me maar
     
    #3
    • Agree Agree x 1
    • Useful Useful x 1
  4. jlrens Redstone Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    333
    Ja het staat er echt, je zou denken dat het niet kan, maar hij vraagt echt 200% (of meer nog), maar hoezo kan een 12gb ram iMac dit spel niet aan.
    Op een tig keer mindere windows computer heb ik nooit problemen gehad.
    Wat is GPU.. dat volg ik niet helemaal.
     
    #4
    • Funny Funny x 1
  5. Mafia In Town Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Sep 13, 2014
    Messages:
    1,060
    Gpu is je graphics card/videokaart
     
    #5
    • Informative Informative x 1
  6. Wadu437 Stronghold Scavenger DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    3,584
    Als je niets snapt van RAM etc moet je niet gaan beginnen waarom een 12Gb iMac dat niet aankan. Ik weet niet eens welke pc je hebt

    Maar GPU: Grafische kaart
    En het boeit niet of je 4, 8, 12, 64, 12miljoen gig ram hebt, het gaat je cpu performace niet veranderen
    RAM=Hoeveel bestanden etc er tegelijk kunnen openzijn
    CPU=Hoe snel alles draait

    En zeg me welke iMac je hebt.
    En doe gwn wat ik zeg
     
    #6
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  7. thommy_99 Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1,216
    Het gaat er gewoon over dat je een mac hebt en dat dure stierenkaka is...
     
    #7
    • Funny Funny x 2
    • Agree Agree x 1
    • Winner Winner x 1
  8. Wadu437 Stronghold Scavenger DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    3,584
    Ik probeerde net om dat niet te gaan zeggen. Ach, nu moet ik het niet meer doen
     
    #8
    • Agree Agree x 1
  9. jlrens Redstone Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    333
    Ik had gehoopt op fatsoenlijke hulp, maar blijkbaar vinden jullie het maar kansloos wat iemand met een mooi apparaat werkt.
    Ik ga dan ook niet uitleggen waarom ik een iMac heb en geen PC!

    Specs:

    12 GB 1333 MHz DDR3
    2,7 GHz Intel Core i5
     
    #9
    • Agree Agree x 1
  10. Airwin_ Server Moderator Staff Member Server Moderator

    Offline
    Joined:
    Jun 7, 2013
    Messages:
    1,169
    Wat voor videokaart heb je dan wel niet? hoe kan een I5 in een mac een gpu in een mac bottlenecken? miss heb je zon trage hdd dat het heel lang duurt om je wereld te renderen? sorry als dit niet logisch is maar met een mac is alles mogelijk. en je hebt 1333 mhz ram geheugen?
     
    #10
  11. jlrens Redstone Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    333
    Oh wacht, de videokaart is:
    AMD Radeon HD 6770M 512 MB
     
    #11
  12. thommy_99 Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1,216
    Wacht dus dat noem jij een goeie videokaart? nu snap ik het
     
    #12
    • Winner Winner x 1
  13. GuidoVI Lapis Lazuli Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    674
    gast hij vraagt om hulp niet om negatieve reacties over wat hij gebruikt ?
     
    #13
    • Agree Agree x 2
  14. thommy_99 Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1,216
    Ja de hulp is toch simpel, aan een mac kan je niks aanpassen tenzij het een mac pro is (die prullebak dus) en aangezien hij zich afvraagt waarom zn pc mc niet goed kan runnen zeg ik dit als antwoord, no offence maar MAC IS NIET GEMAAKT OM TE GAMEN WHY SNAPT NIEMAND DAT!
     
    #14
    • Like Like x 3
    • Agree Agree x 1
  15. GuidoVI Lapis Lazuli Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    May 23, 2013
    Messages:
    674
    ja ik weet je mening over een mac nou wel die heb ik al 100x gelezen op verschillende topics.
    maar jij zegt hier dat je hem niet kan helpen? nou reageer dan niet?

    ontopic:
    ik heb hier niet veel verstand van maar zoals wadu al zei, je kan optifine proberen?
     
    #15
  16. thommy_99 Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1,216
    Dat van mac en gamen is geen mening. Ik zeg niet dat mac slecht is, het is gewoon niet om op te gamen zoals een windows pc niet gemaakt is om advanced te editen.
     
    #16
    • Agree Agree x 1
  17. JelleDRC Server Owner Staff Member Server Owner

    Offline
    Joined:
    Sep 23, 2012
    Messages:
    4,833
    Ik ging eerst stoppen met lezen bij het woordje 'Imac', maar goed.
    Het probleem is hier waarschijnlijk dat je settings veel te hoog staan.
    Dan vraag je je waarschijnlijk af waarom dit dan op de server wel zou werken? Dit komt omdat de server slechts een render distance van 6-8 doorstuurt, om de lagg van de server zelf ook te beperken. Als je dan op singleplayer gaat spelen met 32 render distance krijgt je Imad plots wel alle chunks doorgestuurt en gaat je framerate droppen :)

    @Wadu436 Je kan minecraft easy spelen met een onboard GPU.
     
    #17
    • Like Like x 2
    • Agree Agree x 1
  18. Wadu437 Stronghold Scavenger DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    3,584
    Ik help hier niemand tot hij optifine heeft geinstalleerd en me daarvan een screenshot geeft. Zeg me ook ff welk model I5 Als je wil
    --- This message was merged, Dec 11, 2014 ---
    Ik zei nooit iets over de gpu, alleen de cpu
     
    #18
  19. thommy_99 Obsidian Miner DRC Veteran

    Offline
    Joined:
    Mar 27, 2013
    Messages:
    1,216
    Deed ik vroeger ook maar dat was dan wel met lowest settings.
     
    #19
  20. Nobody4life Obsidian Miner Staff Member Forum Moderator

    Online
    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    1,361
    Hier eindigt het lezen voor mij. Biggest bullshit ever
     
    #20
    • Informative Informative x 1
Thread Status:
Not open for further replies.